وبلاگ

چگونه سند ملکی را برای خرید ویلای دماوند استعلام بگیریم؟

چگونه سند ملکی را برای خرید ویلای دماوند استعلام بگیریم؟

آشنایی با انواع سند ویلا، یکی از گره‌های کور بحث ویلاشناسی است، به زعم اینکه مسئله پیچیده و صعبی به نظر نمی‌رسد اما کُندی در یادگیری اسناد ویلا، مهم‌ترین عارضه‌ای است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم تا جائیکه غالباً خریداران و فروشندگان ویلای دماوند کمتر توانسته‌اند مُهرِ رضایت پای این مقوله ثبت کنند و در نگاه ما، هنوز هم تشخیص دقیق نوع سند یک مسئله، روی زمین مانده به حساب می‌آید.

 

چگونه سند ملکی را برای خرید ویلای دماوند استعلام بگیریم؟

در وادی امر از ضرورت سند دار بودن ویلای دماوند سخن به میان خواهیم آورد تا سوت پایانی باشد بر معاملات بلاتکلیف در هوا مانده، سپس چرتکه به دست می‌شویم و انواع سند ویلای دماوند را از نظر می‌گذرانیم. دعوت می‌کنیم تا انتها همراهمان باشید.

مناقشه بر سر اسناد ویلا از کجا نشات می‌گیرد؟
برخی مدعی می‌شوند که اسناد ویلا، ماهیتی نامعلوم پیدا کرده و آشنایی با انواع سند ویلا، فی نفسه سخت است و دشوار. آمده‌ایم تا ثابت کنیم چنین نیست. به رسم عادت تلاشمان از نگارش مقاله پیش‌رو، رفع نقیصه‌های موجود و انتشار مطلبی است که نه در ابعاد محدود، بلکه تماماً جامع بوده و بتواند به تفصیل، تمام سؤالات خریداران ویلای دماوند را پوشش دهد.

تجربه ثابت کرده است عدم آشنایی با انواع سند ویلا، به گرفتاری در یک برزخ منتهی خواهد شد. اهمیت اعتبار قانونیِ سند، مهم‌ترین دلیلی بود که ما را به نگارش این مقاله ترغیب ساخت. برخی از اسناد قدیمی با مناقشه‌هایی گلاویز می‌شوند که وقتی دلیلش را جویا می‌شویم به این پاسخ می‌رسیم که حدود و مرزهای ویلا به درستی در سند قید نشده‌اند، اینجاست که اهمیت تمسک به سندی معتبر و دقیق را رساتر در می‌یابیم. برای اینکه از همان ابتدا مقاله را در مسیر درست هدایت کنیم، بحث کلان و داغ اسناد را اینطور استارت می‌زنیم:

کلی‌ترین تقسیم‌بندی موجود برای اسناد ویلای دماوند کدامند؟

اسناد ویلا در کلی‌ترین حالت ممکن دو نوع را شامل می‌شوند: سند عادی و سند رسمی.

همانگونه که اسناد رسمی و عادی در نام متفاوت‌اند در برخوردهای حقوقی و قضائی نیز تفاوت‌هایی میانشان حاکم است که ضرورت آشنایی با آن‌ها را گریزناپذیر می‌سازد. اگر موافق باشید بحث را استارت بزنیم با تعریفی که معنای سند را هویدا می‌سازد.

معنای لغوی سند با استناد به ماده ۱۲۴۸ قانون

۱۲۴۸ امین ماده از قانون مدنی، سند را اینگونه تعریف می‌کند: هر آنچه در مقام دفاع، قابل استناد باشد. به عبارتی این سند است که یک مطلب را ثابت می‌کند و برای اثبات یک ادعا می‌تواند مورد استناد قرار بگیرد.

در ۱۲۸۷ امین ماده از قانون مدنی، واژه رسمی را با کلمه سند، همجوار ساخته‌اند و تعریفی از سند رسمی ارائه نموده‌اند. بر این اساس، سند رسمی، به سندی اطلاق می‌شود که توسط ادارات و مأموران رسمی کشور، ثبت گردیده است. کمی جلوتر به ماده ۱۲۸۹ قانون مدنی می‌رسیم که عنوان می‌کند هر سندی که رسمی نباشد، یک سند عادی است. (بنابراین تمام اسنادی که در ادامه مقاله، لیست خواهند شد یا رسمی‌اند یا عادی)

چگونه سند ملکی را برای خرید ویلای دماوند استعلام بگیریم؟
کشاکش همیشگی ویلای سند دار و ویلای بدون سند

عجیب نیست اگر با مشاهده، تبلیغات پرطمطراق، تمایل به خرید ویلای دماوند در وجودمان جوانه بزند، هرچند عده‌ای عنوان می‌کنند گسترش قارچ گونه ویلا در سراسر کشور، تمام آن چیزی است که شوق خرید ویلا را در وجودشان نهادینه ساخته (ساخت و ساز ویلا در کشور مدتی است که رنگ جدی به خود گرفته، این پروسه که مسیرهای صعب‌العبور را به تدریج پشت سر گذاشته است، در حال حاضر به بلوغ نزدیک شده. با این حال، انگاشت این مطلب ضروری است که، خرید هر نوع ویلایی توجیه اقتصادی ندارد، به عبارتی خرید ویلا در دماوند، گاه یک تلاش ناقص و البته فرسوده است).

گاه در کمال ناباوری یک معامله به بُن‌بست می‌رسد که وقتی دلیلش را جویا می‌شویم، بیگانه بودن با انواع سند ویلا در برابر نگاهمان قد علم می‌کند. باری! آشنایی با انواع سند ویلا، پتانسیل و توان لازم جهت معامله ملک را در اختیارمان می‌گذارد. برای اینکه بتوانید رهایی یابید از این کلاف سردرگم، دعوت می‌کنید خواندن مقاله را تا انتها ادامه دهید.

پراکندگی ویلاهای سنددار و بدون سند در دماوند

آنچه بر درجه سیاهی در معاملات ویلای دماوند می‌افزاید، بدون سند بودن ویلاست. در شرایطی که گمان می‌کنیم دیگر اثری از ویلاهای بدون سند نیست، چنان نمونه‌هایی قارچ گونه در برابر نگاهمان سبز می‌شوند تا بار دیگر این باور در وجودمان نهادینه شود که چنین نیست.

ویلای بدون سند از منظر برخی‌ها، ویلایی است بی نام و نشان. اگر نگاهی انداخته باشید به آگهی‌هایی که از کت و کول سایت دیوار بالا می‌روند، کثرت آگهی‌هایی که اتفاقاً میخکوب کننده هم هستند، غافلگیرتان خواهد ساخت. آنچه شرایط را چالشی می‌کند بدون سند بودن برخی از باغات و ویلایی‌هایی است که مهمان دماوند‌اند و از قضا رنگ و لعاب خوبی نیز متمتع می‌باشند (نه این که سند نداشته باشند، دارای سند نامعتبرند که از بی سند بودن خطیرتر است).

آنچه در اکثر قریب به اتفاق چنین آگهی‌هایی مشهود است، دارا بودن سند شورایی است، اما سند شورایی چیست و ماهیتش از چه قرار است؟ (نخست سند شورایی را تشریح می‌کنیم و پس از آنکه پرونده این سند را بستیم، به تفصیل انواع سند ویلا را روایت خواهیم کرد).

سند شورایی چیست و ماهیتش از چه قرار است؟

رقابت تنگی میان اسناد رسمی و اسناد غیر رسمی ویلا، به جریان در آمده است، سند شورایی که در گروه اسناد غیررسمی ویلا جای گرفته، به اسنادی اطلاق می‌گردد که در دفاتر ثبت رسمی، جایشان خالی است.

به زعم اینکه اسناد رسمی در اداره‌های ثبت اسناد (در دفاتر اسناد رسمی کشور یا از سوی کسانیکه مجوز صدور اسناد را دارند ثبت و ضبط گردیده‌اند، به نوعی در سیستم ثبت اسناد کشور، نامشان حک می‌شود که عموماً دولتی به حساب می‌آیند)، اسناد غیر رسمی از این ویژگی مبرا و تُهی می‌باشند.

سند شورایی که به عنوان یک سند غیررسمی شناخته می‌شود، پس از آنکه در بنگاه‌های معاملاتی، ثبت گردید و به اصطلاح قولنامه شد، توسط شورای محل، مُهر و امضا می‌شود. در واقعیت این سند یک سند عادی است. بیایید به یک مثال متوسل شویم.

وبسایت مشاور املاک حقانی

ما در کنار این خدماتی که آنلاین ارائه می دهیم خدمات مشاوره ی تلفنی نیز برای شما ارائه خواهیم داد.

اگر اطلاعات بیشتری نیاز دارید با شماره ی ۰۹۳۷۰۰۰۰۰۳۷ در تماس باشید.

موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.